Wij zijn Salsa-Fun!

Wil je salsa leren dansen, bachata leren dansen, merengue leren dansen of chachacha leren dansen, dan zit je hier goed. Wij leren jou en je partner immers dansen van beginner tot professional, en dit in een vriendelijk en aangenaam kader. Bij ons telt vooral 1 ding: FUN! SalsaFun is dan ook ontstaan uit pure passie voor salsa, bachata, merengue en chachacha.

Leuk om weten: je hoeft niet met een partner te komen. Bovendien kan je onze lessen volgen op twee verschillende locaties: op dinsdag in Geel en op vrijdag in Meerhout.

Meer informatie over het “waar en wanneer” vind je hier.

Onze docenten

Wendy

Salsadanseres Wendy VosIk ben Wendy en samen met Stijn mede – oprichter van SalsaFUN.

Salsa kwam in het jaar 2000 toevallig in mijn leven. Kort nadien besloot ik om salsa les te volgen. Ik startte met 1 les in de week, maar al snel werden dat er meerdere. Het werd helemaal geweldig toen ik merkte dat je er zoveel nieuwe mensen mee leerde kennen.

Salsa zijn er in zoveel stijlen, maar als leek had ik daar geen flauw benul van. Ik begon met het volgen van Cubaanse salsa in Averbode, daarna Puertoricaanse salsa in Leuven. Later kwam Brussel aan de beurt, om er de LA stijl aan te leren, en tenslotte heb ik in Antwerpen “on2” leren dansen. Daar werd ik gevraagd om in het professioneel showteam “ The Nuyorican Dance Company “ te komen dansen.

Na dit avontuur ben ik richting Nederland gegaan en daar was ik showteam member bij Pura Salsa en Salsaddiction. Door in een showteam te dansen heb ik de kans gekregen om op te treden op salsafeestjes en congressen in België, maar ook in het buitenland zoals Zweden, Parijs , Nederland, Marseille… Naast mijn wekelijkse lessen, ging ik ook nog naar buitenlandse congressen om mijn niveau te verbeteren (Engeland, Parijs, New York ..)

Na heel wat danservaring te hebben opgedaan, heb ik vervolgens de dansschool Salsavibes mee opgericht en daarna dansschool SalsaFUN.

Salsa geeft mij enorm veel voldoening :

  • de uitdaging om al onze salsaFUN nieuwkomers na enkele lessen al op de dansvloer te krijgen
  • als dansschool nog steeds te mogen groeien
  • genieten van de vriendschap van al onze leden

Mijn nooit te “vergeten salsa momentjes“:

  • Nog steeds ben ik trots om naast Gilberto Santo Rosa op het podium te mogen dansen op de Pleasure party in Den Haag.
  • het geven van salsa initiatie op de camping van de Antilliaanse feesten
  • workshop gegeven op Salsa open air in Lommel
  • les gaan volgen bij Yamulee in New York …

Kortom, salsa heeft mijn leven rijker gemaakt !

Elke

Elke BusselsIk ben Elke. In het dagdagelijkse leven ben ik neuropsycholoog, maar het meeste van mijn vrije tijd gaat naar dansen.  Mijn lijfspreuk (letterlijk en figuurlijk ;-)) is dan ook ‘To watch me dance, is to hear my heart speak’.

Ik volgde al verschillende stijlen doorheen mijn leven (van hiphop tot stijldansen), maar bleef plakken bij de Latin-dansen. Salsa kwam in 2002 voor het eerst in mijn leven, bachata volgde daarna en sinds eind 2015 dans ik ook kizomba. Ik maakte deel uit van een salsa studentenshowteam (SalsaVibes) en van een bachata choreogroep (L’Cubanita). Ik ga regelmatig naar congressen en festivals in binnen- en buitenland om me bij te scholen, mijn technieken te verfijnen, ideeën op te doen en, uiteraard, de dansvloer ‘onveilig’ te maken. Samen met Pieter ben ik vaak te vinden op feestjes in binnen- en buitenland.

Ik ben sinds september 2016 assistente geworden bij Salsa Fun omdat ik Wendy en Stijn al jaren ken en weet welke kwaliteit van lessen ze leveren. Wanneer je dan de kans krijgt om deel uit te maken van het team, moet je zelfs niet nadenken over die volmondige ‘JA’. Daarnaast vind ik het geweldig om mijn dansmicrobe aan zoveel mogelijk mensen door te geven!

Stijn

Salsadanser StijnIn 2006 heb ik, na een deugddoende vakantie in Mexico en een initiatieles salsa op het strand, besloten om salsalessen te gaan volgen. Hoewel ik net gestart was, maakte ik al direct gebruik van de mogelijkheid om op verschillende locaties les te gaan volgen. Ik had de microbe goed te pakken.

De daarop volgende jaren volgde ik 6 dagen van de 7 salsa les bij verschillende dansscholen (Taïti & Cristel (nl), Randolf & Lilly (nl), Uti & Ellen (nl),…). Uiteindelijk ben ik dan bij Wendy (Salsavibes) beland om les te volgen. En ja, van het één kwam het ander…

In 2011 kwam Salsavibes met het idee om een showteam op te richten. Hier heb ik enthousiast aan meegewerkt en in de shows gedanst.

Vervolgens, in 2013, hebben Wendy en ik besloten om les te gaan geven onder de naam van SalsaFun. Op deze manier wilden we onze ervaring en dansmicrobe op een leuke manier overbrengen aan onze leden. En dat doen we nog steeds.

Om ons niveau op peil te houden, gaan we regelmatig naar congressen, waar we workshops volgen bij Yamulee, SuperMario (one million moves), Salsaddiction, Latin Hypnotic,….

Verder zijn we nog druk bezig met oa het maken van openingsdansen voor trouwende koppels, het geven van demo’s op evenementen, enz. ….

Tot snel in onze lessen!

Bart


Zo’n 15 jaar geleden ben ik in het salsawereldje gerold, op vraag van m’n vrienden. Omdat ze het maar bleven vragen, heb ik me uiteindelijk dan toch laten overhalen. Dansen was immers niets voor mij, laat staan salsa! Maar niets bleek minder waar, ik had de microbe al snel te pakken. Na vier jaar dansles bij Erwin Penné ben ik overgestapt naar de dansschool “Splendid” in Averbode bij Carl Rivera. Deze dansschool werd echter na anderhalf jaar afgebroken,  waardoor ik ben beginnen dansen bij Salsa Vibes. En daar ben ik gebleven (Salsa Vibes is nadien veranderd in Salsa Fun).

Pieter

DJ El Pablo
Ik ben Pieter, maar velen kennen mij ook onder de naam “El Pablo”. Al meer dan 20 jaar ga ik bijna wekelijks draaien als dj op meerdere feestjes onder deze artiesten naam. Hoewel ik initieel ging draaien op trouwfeesten en dergelijke, ben ik geleidelijk aan geëvolueerd naar clubs en discotheken. En ook mijn muziek is mee geëvolueerd. Doorheen mijn dj carrière ben ik stap voor stap in contact gekomen met R&B en diverse Latin getinte genres van muziek en deze liefde is verder uitgegroeid tot een passie. Vandaag is dit zelfs mijn core business geworden en ga ik door het leven als Urban Latin DJ onder de naam “El Pablo”.

Samen met deze groeiende passie voor Latin muziek, groeide ook mijn interesse in de verschillende zuiderse dans genres. Zo startte ik in 2010 met mijn eerste lessen Salsa. Van het één kwam het ander en al snel volgde ook de eerste lessen in Bachata. De laatste jaren kent Kizomba echter een serieuze opmars, en 3 jaar geleden heb ik ook daar mijn tanden in gezet. Graag deel ik nu met jullie mijn passie voor deze fantastische dans- en muziekstijlen.

Wil je graag met ons aan de slag? Schrijf je dan nu in voor onze lessen!

NU INSCHRIJVEN!