Wij zijn Salsa-Fun!

Wil je salsa leren dansen, bachata leren dansen, merengue leren dansen of chachacha leren dansen, dan zit je hier goed. Wij leren jou en je partner immers dansen van beginner tot professional, en dit in een vriendelijk en aangenaam kader. Bij ons telt vooral 1 ding: FUN! SalsaFun is dan ook ontstaan uit pure passie voor salsa, bachata, merengue en chachacha.

Leuk om weten: je hoeft niet met een partner te komen. Bovendien kan je onze lessen volgen op twee verschillende locaties: op dinsdag in Geel en op vrijdag in Meerhout.

Meer informatie over het “waar en wanneer” vind je hier.

Onze docenten

Wendy

Salsadanseres Wendy VosIk ben Wendy en samen met Stijn mede – oprichter van SalsaFUN.

Salsa kwam in het jaar 1999 toevallig in mijn leven. Kort nadien besloot ik om salsa les te volgen. Ik startte met 1 les in de week, maar al snel werden dat er meerdere. Het werd helemaal geweldig toen ik merkte dat je er zoveel nieuwe mensen mee leerde kennen.

Salsa zijn er in zoveel stijlen, maar als leek had ik daar geen flauw benul van. Ik begon met het volgen van Cubaanse salsa in Averbode, daarna Puertoricaanse salsa in Leuven. Later kwam Brussel aan de beurt, om er de LA stijl aan te leren, en tenslotte heb ik in Antwerpen “on2” leren dansen. Daar werd ik gevraagd om in het professioneel showteam “ The Nuyorican Dance Company “ te komen dansen.

Na dit avontuur ben ik richting Nederland gegaan en daar was ik showteam member bij Pura Salsa en Salsaddiction. Door in een showteam te dansen heb ik de kans gekregen om op te treden op salsafeestjes en congressen in België, maar ook in het buitenland zoals Zweden, Parijs , Nederland, Marseille… Naast mijn wekelijkse lessen, ging ik ook nog naar buitenlandse congressen om mijn niveau te verbeteren (Engeland, Parijs, New York ..)

Na heel wat danservaring te hebben opgedaan, heb ik vervolgens de dansschool Salsavibes mee opgericht en daarna dansschool SalsaFUN.

Salsa geeft mij enorm veel voldoening :

  • de uitdaging om al onze salsaFUN nieuwkomers na enkele lessen al op de dansvloer te krijgen
  • als dansschool nog steeds te mogen groeien
  • genieten van de vriendschap van al onze leden

Mijn nooit te “vergeten salsa momentjes“:

  • Nog steeds ben ik trots om naast Gilberto Santo Rosa op het podium te mogen dansen op de Pleasure party in Den Haag.
  • het geven van salsa initiatie op de camping van de Antilliaanse feesten
  • workshop gegeven op Salsa open air in Lommel
  • les gaan volgen bij Yamulee in New York …

Kortom, salsa heeft mijn leven rijker gemaakt !

Nathalie

NathalieMijn salsa avontuur begon 13 jaar geleden in de fitness.
Nu uren dolle pret in de aerobic dance en aerobic step lessen, was het tijd om eens iets anders te proberen. Na mijn uurtje Tai-Bo, volgde ik mijn eerste salsa initiatieles bij Myriam Doms en ik was meteen verkocht.

Waar dansen begon als een sport werd dit vlug mijn passie.
Daarna ging ik lessen volgen bij het super sympathieke danskoppel Yill en Anita bij dansclub Liedac in Lier. Hier werd ik omarmd door een warme salsa familie.

Het eerste salsafeestje met bevende benen die liever naast de dansvloer bleven staan, werden meerdere feestjes van ” is’t al zo laat (vroeg), moet ik nu al naar huis gaan.” Salsa congressen in het binnenland werden al vlug salsa festivals in het buitenland.
En elk jaar staat er ook wel één of andere salsareis op mijn verlanglijstje.

Vind je me niet op de dansvloer, dan sta ik op het volleybalveld, mijn tweede passie.
Mijn motto: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Dans vanuit je hart en smile!
Het gaat niet om wat je kan of niet kan. Het gaat om samen plezier maken op en naast de dansvloer.
Kom dit plezier samen ontdekken met ons!

Stijn

Salsadanser Stijn

In 2006 heb ik, na een deugddoende vakantie in Mexico en een initiatieles salsa op het strand, besloten om salsalessen te gaan volgen. Hoewel ik net gestart was, maakte ik al direct gebruik van de mogelijkheid om op verschillende locaties les te gaan volgen. Ik had de microbe goed te pakken.

De daarop volgende jaren volgde ik 6 dagen van de 7 salsa les bij verschillende dansscholen (Taïti & Cristel (nl), Randolf & Lilly (nl), Uti & Ellen (nl),…). Uiteindelijk ben ik dan bij Wendy (Salsavibes) beland om les te volgen. En ja, van het één kwam het ander…

In 2011 kwam Salsavibes met het idee om een showteam op te richten. Hier heb ik enthousiast aan meegewerkt en in de shows gedanst.

Vervolgens, in 2013, hebben Wendy en ik besloten om les te gaan geven onder de naam van SalsaFun. Op deze manier wilden we onze ervaring en dansmicrobe op een leuke manier overbrengen aan onze leden. En dat doen we nog steeds.

Om ons niveau op peil te houden, gaan we regelmatig naar congressen, waar we workshops volgen bij Yamulee, SuperMario (one million moves), Salsaddiction, Latin Hypnotic,….

Verder zijn we nog druk bezig met oa het maken van openingsdansen voor trouwende koppels, het geven van demo’s op evenementen, enz. ….

Tot snel in onze lessen!

Bart V.

Bart Verduyckt

Ik ben Bart en ben zo’n 10 jaar geleden gestart met dansen bij Salsa Vibes. Na enkel jaren ben ik dan les gaan volgen bij Salsa Fun.

Aanvankelijk gestart met 1 keer salsa dansen in de week maar al snel stond ik elke dinsdag en vrijdag op de dansvloer.

De dansmicrobe had me helemaal te pakken en dan vooral mijn voorliefde voor salsa en rueda.

Ik ga trachten deze passie over te brengen naar elk van jullie. hier worden vriendschappen voor het leven gesmeed. Het is dan ook tof om samen als groep naar salsa feestjes te gaan.

Mirella

Bart Verduyckt

Ik ben Mirella en dansen is iets wat ik mijn hele leven al gedaan heb.

Als kind was ik al lid van verschillende dansclubs en deed ik aan verschillende shows mee. In elke sport die ik tot nu toe beoefen heb, staat ook muziek centraal bijvoorbeeld Taebo, Zumba…

Met salsa ben ik gestart omdat mijn man (Bart V.) dit heel graag wou leren. Na 10 jaar salsa zijn we al heel wat dansmoves rijker :-). We zijn eerst gestart bij Salsavibes (olv Wendy) en daarna bij SalsaFun (Wendy en Stijn).

Wat de dansles nog leuker maakt, is de vriendschap tussen al de cursisten en de dansleraars. Onze vriendenkring is sinds de “SALSA” in ons leven nog groter geworden.

Ik kijk er alvast naar uit om bij SalsaFun mee les te gaan geven!!

Wil je graag met ons aan de slag? Schrijf je dan nu in voor onze lessen!

NU INSCHRIJVEN!